Bild på Catherine Russell

Catherine Russell

Grammy-nominerade jazz- och bluessångerskan Catherine Russell sjunger med en avslappnad närvaro och solklar timing manifesterad på åtta egna album och på hundratalet inspelningar och samarbeten inom och bortom jazzkretsar med popartister som Madonna, David Bowie, Cyndi Lauper och countryfolk som Rosanne Cash, Tony Trischka och Sarah Jarosz.

Pappa är jazzlegenden Luis Russell, pianist och bandledare som arbetat med såväl King Oliver som Louis Armstrong och mamma är Carline Ray, sångerska och gitarrist i International Sweethearts of Rhytm, USA:s första band med enbart kvinnor.

Till Fasching kommer Catherine Russell tillsammans med sitt eget band bestående av gitarristen Matt Munisteri, pianisten Roy Dunlap, basisten Tal Ronen och trumslagaren Domo Branch. I ryggen Grammy-nominerade plattan Alone together och senaste Send for me med titelspåret som först spelades in av Nat King Cole som fick en hit med låten 1957. ”I love romance that swings.” Säger Russell själv om plattan som står stadigt och friskt i den romantiska swing-traditionen, utforskande några av den amerikanska sångbokens mindre använda örhängen.