Bild på Bohuslän Big Band med Danilo Pérez

Bohuslän Big Band med Danilo Pérez

Publiken bjuds på Danilos musik – jazz inspirerat av folktoner från Panama med influenser från hans medverkan med i den legendariska Wayne Shorter Quartet. Tillsammans med Bohuslän Big Band klär Danilo sin musik i en ny spännande storbandsskrud.

Sedan tre års ålder har Danilo Pérez spelat musik. Som ung student på Berklee University of Music etablerade han sig snabbt bland de välrenommerade musikerna och spelade med stora namn så som John Hendricks och Terence Blanchard. Inte långt därefter turnerade han med Dizzy Gillespie, Jack De Johnette, Michael Brecker, Joe Lovano, Lee Konitz och många fler.

Danilo Pérez är en sann förespråkare för musikens möjligheter att skapa samhörighet och bygga sociala broar. När han diskuterar musikens helande kraft så pratar den Panamafödde jazzpianisten om att konstnären kan fungera som ett verktyg för att föra mänskligheten i en positiv riktning. Danilo Pérez vill inspirera unga musikanter/musiker att tro på att de kan ha en god effekt på sina lokala samhällen när de lär sig sitt hantverk och utövar sin musik. Han har fått utnämningen ”UNESCO Artist for peace” och är kulturambassadör för Panama, men är även grundare och konstnärlig ledare för Panama Jazz Festival, såväl som grundare och konstnärlig ledare för ”Berklee Global Jazz Institute” på Bostons Berklee College of Music.

Danilo Pérez –piano

Lennart Grahn -Trumpet
Samuel Olsson – Trumpet
Jan Eliasson – Trumpet
Staffan Svensson – Trumpet

Niclas Rydh – Trombon
Christer Olofsson – Trombon
Hanne Småvik – Trombon
Ingrid Utne – Bastrombon

Joakim Rolandson – Saxofon & Träblås
Martin Svanström – Saxofon & Träblås
Mikael Karlsson – Saxofon & Träblås
Alberto Pinton – Saxofon & Träblås
Linus Lindblom – Saxofon & Träblås

Yasuhito Mori –  bas
Lisbeth Diers – slagverk