Bild på Bobo Stenson Trio

Bobo Stenson Trio

Bobo Stenson är en av svensk jazz stora världsstjärnor. 2018 kom albumet Contra la Indecisión – mot obeslutsamheten. Såväl i Sverige som utomlands var recensenterna lyriska – och Bobo Stenson Trios nya album hyllades som gruppens hittills bästa album.
Bland spåren får vi höra en melodiös och romantisk komposition av den kubanske singersongwritern Silvio Rodriguez, en tolkning av Bartóks version av en slovakisk folksång, ett stycke från Mompous Cancons I Danses – och även Erik Saties Elégie finns med på albumet – såväl som originalkompositioner av Bobo Stenson och Anders Jormin.
Bobo Stenson Trios karaktär och identiteterna hos varje enskild musiker är tydligt, organiskt och logiskt integrerade. Stensons lyriska känsla, Jormins folkmusikinspirerade basspel och Jon Fälts gnistrande och mångfacetterade trumspel är framträdande. Albumet Contra la Indecisión (liksom det senaste som släpptes 2012) producerat av Manfred Eicher på ECM och inspelat i Lugano.
Tre av Bobo Stenson Trios senaste album har alla tilldelats det svenska Manifestpriset, några av skivorna har även grammisnominerats och fått OrkesterJournalens utmärkelse Gyllene Skivan.
”Stensons, Jormins och Fälts intuitiva sampel och sound har en föregångare i Bill Evans Trio med Paul Motian och Scott LaFaro, men frågan är om någon annan pianotrio har tagit det till sådana här höjder.” (Johannes Cornell, DN)
Bobo Stenson – piano
Anders Jormin – kontrabas
Jon Fält – trummor