Bild på BILL LAURANCE

BILL LAURANCE

Kollektivet Snarky Puppy har vänt upp och ned på fusionvärlden och spelat med en lång rad världsartister inom en rad olika genrer. Beyonce, Erykah Badu och Snoop Dogg är bara några av de artister som samarbetat med supersvänggruppen. Men medlemmarna i Snarky Puppy vilar inte på lagrarna utan satsar också på soloprojekt. Bill Laurence intar Fasching och bjuder på en varm konsert fylld av elegant avslappnad fusion – men också mer klassiska tongångar.

För det låter inte direkt som Snarky Puppy när bandets engelske keyboardist Bill Laurance står på egna ben. Här handlar det mer om en klassisk resa mellan nutida konstmusik (influenser från Philip Glass passerar revy i ett stycke som December in New York) och de mer givna jazzreferenserna: Bill Evans, Herbie Hancock och Chick Corea. Precis som dessa stora pianister behärskar Bill Laurance sin klaviatur till fullo – oavsett om det handlar om piano eller keyboards. Inte så konstigt att han tog emot pris för bästa nykomling under Jazz FM Awards 2015 och var nominerad som Best Jazz Act på ansedda MOBO Awards hemma i England tidigare i år. Han är helt enkelt en fenomenal instrumentalist.

Nu kommer han till Fasching med en ny trio med pianot i fokus samtidigt som han breddar rollen av elektronik och synthar. Resultatet blir musik som trotsar alla genrer med smittande melodier, groove, improvisation och elektronik  – ett explosivt sound som får oss att omdefiniera konceptet av en pianotrio.

 

Bill Laurance – piano
Jonathan Harvey – kontrabas, elbas, synth
Marijus Aleksa – trummor