Bild på Beharie // support: Edgar Homeros

Beharie // support: Edgar Homeros

Som en varm omfamning, det är så det känns att fördjupa sig i Beharies musikaliska universum. Djupt rotad i ett indie/souluttryck med den lyriska stilen av en singer/songwriter förmedlar Beharie en råhet som vågar vara både sårbar och påstridig. 

2023 kommer äntligen hans debutalbum. ”Are You There, Boy?” släpps den 20 oktober. Projektet är en själfull, musikalisk resa med berättelser om en komplex karaktär och dess längtan efter äkta förbindelser. Albumet fördjupar sig i olika aspekter av Beharies liv, vackert uttryckt genom 12 fängslande spår som väver samman hans berättelser om identitet, queer kärlek, självsäkerhet, sårbarhet, och den gripande upplevelsen av ensamhet.

Beharie har, sin korta karriär till trots, uppnått betydande erkännande för sin musik så här långt i karriären. Han vann Spellemann-priset för sin andra EP, ’Beharie // Beharie’, och nominerades också för samma pris för sin tredje EP, ’Beharie, the Third’.

Kritiker i Norge, hans hemland, har hyllat den senaste releasen och den samlade mediekåren i Norge proklamerar Beharie som den nya stjärnan inom indie soul/R&B. 

GAFFA säger, ”Likheterna med Frank Ocean, både i röst och melodik mening, är så slående att det är frestande att titta in i Beharies släktträd. En djärv jämförelse, ja, men man måste nå dessa höjder för att korrekt skildra talangen som denna man besitter.”

Beharie fortsätter att utforska nya och spännande horisonter med sin förmåga att uttrycka känslor genom ett varmt, själfullt och tidlöst sound. Vi ser fram emot att välkomna denna nya stjärna på soulhimlen!

SUPPORT: EDGAR HOMEROS

Stockholmsartisten Edgar Homeros, som av HYMN beskrivits som en “magisk korsning av Bon Iver och Ed Sheeran”, rivstartade året genom att stå nominerad som Framtidens Artist på P3 Guld med motiveringen “soul, singer-songwriter eller pop – oavsett vad vi kallar det så har en ny urkraft trätt in på den svenska musikscenen”.

Debut-EP:n Volatile följdes hösten 2023 upp av turnén The Volatile Sessions och i januari inledde han året med singeln Please Be Careful – ett lättsamt men melankoliskt lofi-spår som enligt Emma Percival på P3 för tankarna till artister som Hannes och Augustine. Den1 mars ser vi honom som support till Beharie på Fasching i Stockholm.