Bild på Becca Stevens

Becca Stevens

North Carolina-födda sångerskan, kompositören och gitarristen Becca Stevens har öppnat en egen nisch inom samtida musik som hämtar inspiration från pop, jazz, indie-rock och traditionell appalachisk folkmusik.

Stevens senaste egna album, WONDERBLOOM som hon producerade och mixade tillsammans med Snarky Puppy-producenten Nic Hard, beskrevs av Jazz Magazine som ”sofistikerad och sensuell pop”.
Becca Stevens har förutom de egna plattorna gästat Snarky Puppy, Esperanza Spalding, Brad Meldau och David Crosby och senast spelat in en platta med stråkkvartetten Attacca Quartet.
Inför den kommande soloplattan åker Becca Stevens på en Europaturné som anländer Fasching under jazzfestivalen där hon kommer att spela några av sina nya låtar på trio. Sånger som kom till under pandemins lockdown.
För Becca, liksom för majoriteten av världens artister finns ett tydlig före pandemin med ett stopp för alla konserter och turnéer. Becca tillbringande pandemi-åren med att skriva nytt material, som hon beskriver som enkla, trösterika sånger. Under den här tiden förlorade Becca sin mamma i cancer och hon fick missfall under graviditeten.
På Fasching kommer vi få höra några av hennes nya sånger, sånger hon själv betraktar som lugnande vaggvisor till en lidande planet, till henne själv och slutligen till hennes lilla dotter som hon nu har tillsammans med maken Nathan Schram, violinist i Attacca Quartet.

Becca Stevens, sång & gitarr
Chris Tordini, bas
Jordan Perlson, trummor

 

Om Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 14 och 23 oktober 2022. Årets festival presenterar stora namn såsom Ledisi sings Nina Simone, Rubalcaba, Shai Maestro Quartet samt Hiatus Kaiyote.

Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år och besöks av ca 25000 stockholmare under sina tio dagar.  Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se