Bild på Bear Garden

Bear Garden

Bakom artisten Bear Garden står den flerfaldigt prisbelönte saxofonisten och kompositören Martin Wirén. Tillsammans med sitt åttamannaband har han skapat en ljudbild som inte går att förväxla. Genreöverskridande kompositioner, atmosfäriska ljudlandskap och ett kompromisslöst driv framåt har kommit att känneteckna Bear Gardens musikaliska uttryck.

Influerad av den okuvliga naturen runt hans hembygd i Gällivare och med en strävan att pressa gränserna för vad en saxofon kan åstadkomma, utkom 2019 Bear Gardens självbetitlade och uppmärksammande debutalbum.

Nu kommer han till Fasching med ett nytt album och en tydlig musikalisk idé. Med sin egen tenorsaxofon i förarsätet utgör övriga blåsinstrument röster i hans kompositioner, och med sin kraftfulla blåssektion öppnar Bear Garden upp för ett nytt sätt att arbeta med blåsinstrument. Inspirerad av det tidlösa Motownsoundet och den moderna isländska musikscenen utforskar Bear Gardens nya album friktionen mellan gammalt och nytt, mellan etablerade former och nya vägar.

Martin Wirén – Saxofon
Calle Stenman – Trumpet
Filip Tunevi – Trombon
Hampus Adami – Trombon
Susanna Risberg – Gitarr
Anton Dromberg – Piano
Eirik Lund – Bas
Gustav Nahlin – Trummor

Konserten sänds på Faschings Facebooksida.
Du som tittar kan bidra via swish 123 061 08 24 eller paypal paypal.me/faschingjazz