Bild på Baden Powell Tribute

Baden Powell Tribute

En finstämd och svängig brasiliansk afton blir det när den legendariska brasilianska gitarristen och kompositören Baden Powell de Aquino hyllas av hans son Marcel Powell tillsammans med mandolinisten och gitarristen Armandinho Macêdo. 

Baden Powell var och är fortfarande en av sitt lands främsta gitarrister och låtskrivare vilken redan som 15-åring gjorde sig ett namn i Rio De Janeiro för att sedan, inte minst tillsammans med poeten och landsmannen Vinícius de Moraes, bli en av de stora, internationellt erkända brasilianska musikerna. 

Baden Powell tribute kallar duon Powell- Armandinho kvällen där de två ekvilibristiska gitarristerna mixar sina olika musikaliska dialekter och hemvister. Å ena sidan Baden Powells gitarrspel och kompositioner i landskapet mellan jazz, klassiskt och brasiliansk folk, å andra sidan uttrycket hos trio elétrico som Armandinhos pappa Osmar var med och uppfann för karnevalerna i Salvador de Bahia och som med sina ambulerande scener och stora ljudsystem kommit att bli en oupplöslig del av karnevalerna i Brasilien och annorstädes. 

Powell-Armandinho har plockat fram en repertoar byggd kring Baden Powell- och Vinícius de Moraes-örhängen som Berimbau och Canto de Ossanha vilka materialiserades 2020 på plattan Baden Powell Tribute.

En kväll på Fasching som älskare av brasiliansk musik i allmänhet och brasiliansk gitarrmusik i synnerhet inte bör missa.

Baden Powell Tribute:

Armandinho Macêdo – mandolin och Bahian guitar
Marcel Powell – gitarr och vocals.