Bild på AVERY * SUNSHINE

AVERY * SUNSHINE

Avery*Sunshine har beskrivit sig själv som en mix mellan Oprah Winfrey och Bette Midler. Den som sett henne live kan intyga att beskrivningen kommer rätt nära sanningen. För här handlar det verkligen om en kvinna som kan äga en scen. Med sin starka personlighet och sin starka, säkra och gospeltränande röst ser hon till att fylla ut en hel konsertlokal på egen hand. Inte för att hon behöver – självklart är hon också uppbackad av ett band som säkert tolkar hennes souligt medryckande låtar, hennes ballader med eleganta arrangemang.

Avery*Sunshine  föddes i Chester, Pennsylvania och började spela piano som åttaåring. Hon tog klassiska pianolektioner innan hon förälskade sig i jazzen – och snart spelade och sjöng hon gospel i kyrkan i hemstaden.

Debutalbumet Avery kom 2010 och The Washington Post beskrev den som ”en strålande soulskiva”. Även uppföljaren The SunRoom (2014) fick ett fint mottagande, men det är på senaste skivan Twenty Sixty Four (2017) som hon blommade ut helt och hållet. Det handlar om välproducerad modern soulmusik med jazzinfluenser – och över allt svävar Avery*Sunshines magiska röst.

Avery Sunshine – sång och keyboard
Dana Johnson – gitarr           
Sola Motman – bas