Bild på Annarella & Django

Annarella & Django

Världspremiär och releasekonsert för debuterande duon Annarella & Django!

Under detta namn så presenterar flöjtisten Annarella Sörlin (bosatt i Örebro) och ngoni-mästaren Django Diabaté (från Mali, bosatt i Senegal) sitt spännande musikaliska möte som i slutet av sept släpper sitt debutalbum ”Jouer”.

De möttes hösten 2022 när de båda var med på en omfattande Europa-turné med det myllrande bandet Wau Wau Collectif (bl.a en omtalad konsert på Fasching med Mulatu Astatke i publiken) ).

Annarella och Django upptäckte direkt att mixen av deras vitt skilda instrument (svensk flöjt och västafrikanskt stränginstrument) skapade något speciellt och unikt. Som en påhittig musikalisk lek över gränser och kulturer.

Så titeln för debutalbumet (som vi har äran att få ha releasekonsert för) var självklar för duon: ”Jouer” (lek på franska).

Detta är livepremiär för den globala duon som kommer få uppbackning av de tre svenska musikerna från Wau Wau Collectif (som också medverkat på albumet).

Drömskt, lekfullt, svängigt och stillsamt vackert med spår av både spiritual jazz, svenska folktoner och västafrikanska melodier. Missa inte!

Annarella Sörlin – flöjter
Django Diabaté – ngoni
Karl Jonas Winqvist – percussion, keyboards
Lars Fredrik Swahn – bas, keyboards
Emma Nordenstam – cello, keyboards