Bild på Angles 9

Angles 9

Angles 9 spelar gedigen storstadsjazz med lantligt perspektiv. Inget finns nedskrivet, med det mesta finns inpräntat i bandets 13-åriga DNA –  en salig röra av felsteg, genidrag och ett oemotståndligt förhistoriskt urdrag – ett pulserande musikaliskt kraftverk utan plats för nödutgångar.
Med influenser från grekiska fäbodar till den tropiska gyttjan i Eskilstuna, från en uppretad Charles Mingus i balklänning till en Cesária Èvoriansk manskör på mellanstopp i Bairro Alto – rör sig bouysen i bandet med självklar ostajlad närvaro och raglande poetisk skärpa.
Kompositionerna brötar sig fram likt vildsvin på människojakt och som svävande febernålar i sfäriska höstackar. Samtidigt.  Det glimmar, lyser, blir mörkt – men det dunkar hela tiden obönhörligt. Är ljud åt alla håll. Åt alla. För alla.
Till Fasching kommer bandet också med nyförlösta alster som en stockholmspublik i denna voodoototalitära tid alldeles särskilt väl behöver. Kom och skuggdansa med Angles 9!
PS

Ni vet väl att Angles 9 senaste skiva ”Beyond Us” finns på LIRA:s färska lista ”Tidernas viktigaste svenska jazzskivor”?

Johan Berthling: kontrabas
Konrad Agnas: trummor
Mattias Ståhl: vibrafon
Alexander Zethson: piano
Eirik Hegdal: baritonsax
Goran Kajfes: kornett
Magnus Broo: trumpet
Mats Äleklint: trombon
Martin Küchen: alt – och tenorsaxofon, kompositioner

Konserten streamas även på Faschings Facebooksida.

För att anpassa oss till de allmänna riktlinjerna kommer Fasching i oktober, och framåt, att tillämpa ny modell för biljettbokningar. Biljettbokningarna gäller enbart sittplatser vid bord och inte per person som tidigare. Du kan välja mellan bord för 4, 2 och 1 person. Vi kommer inte att kunna erbjuda bokningar med medlemsrabatter till Faschings vänner eller FSJ men utlovar en finfin överraskning vid bordet vid uppvisande av ett av ovanstående medlemskort.
Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller antalet personer i publiken samt avstånd mellan sällskap. Vi vidtar även sanitära åtgärder såsom att sprita bord och allmänna utrymmen mellan konserterna denna kväll för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.