Bild på Anders ”Chico” Lindvall

Anders ”Chico” Lindvall

 – Basement Incident

När jazzgitarristen Anders ”Chico” Lindvall fyrar av ett solo sker en explosion. Det blixtrar till av energi. Allt tycks rymmas i Chicos kontrastrika funkiga fusion: Influenser från Frank Zappa och Jimi, Hendrix, Ornette Coleman, Miles Davis och Wayne Shorter. Du hör en spännande mix av udda taktarter och plötsliga vändningar och infall. Chico har alltid gått sin egen väg vilket han uttrycker i en motsägelsefull utmanande attityd som växlar mellan ömhet och provokation. Så har han också den mångåriga rutin som krävs för att kunna bjuda på spontana hugskott inom jazzens stilmässiga spännvidd. Under flera år var han medlem i Tolvan och Danska Radion Big Band. Han har spelat med storheter såsom Dizzie Gillespie, Dave Liebmann, Joe Henderson, Michael Brecker, Van Morrison och David Sanborn, med flera. Han har medverkat minst ett trettiotal skivinspelningar.

I kväll presenterar han låtar från sin pulshöjande platta Basement Incident. Det blir obstinat och expansiv bebop samt klassisk traditionell 50-talsjazz.

Med sig har de eminenta Håkan Broström på sax, Johnny Åman på bas, Paul Svanberg på trummor och Nicolaj Bentzon på piano.