Bild på Amanda Ginsburg – Stockholm Jazz Festival 2020

Amanda Ginsburg – Stockholm Jazz Festival 2020

Den 11 september släpper den tidigare grammisvinnare Amanda Ginsburgs sitt andra album ”I det lilla händer det mesta”. Under våren släpptes singlarna ”Det funkar varje gång” och ”Åh nej! (Visa mitt i natten)”. Nu är de mer än redo att ge sig ut på releaseturné och startar upp festivalveckan på Fasching.

Såhär säger Amanda själv om albumet:
– Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

Sedan Amanda Ginsburgs debutalbum ”Jag har funderat på en sak” släpptes 2018 har Amanda mottagit Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen: Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.
I februari 2019 mottog hon en Grammis för Årets Jazzalbum.

Amanda Ginsburg – sång
Filip Ekestubbe – piano
Ludvig Eriksson – kontrabas
Ludwig Gustavsson – trummor

Konserten streamas på Faschings Facebooksida!

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 9 och 18 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. 2018 slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. I år är det inte en fullt lika stor festival som arrangeras även om drygt 100 akter presenteras trots rådande omständigheter. Läs mer om årets festival på stockholmjazz.se


De konserter vi släpper upp till Stockholm Jazz Festival följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller antalet personer i publiken samt avstånd mellan sällskap. Vi vidtar även sanitära åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler. Varmt välkommen!