Bild på Aldous Harding

Aldous Harding

På 2015 års självbetitlade debutalbum var hon en lovande singer-songwriter i mängden. Men när albumet ”Party” släpptes två år senare släppte hon sargen och kom ut som en oerhörd låtskrivare och en scenpersonlighet som inte tvekar. Låtar från det albumet, som exempelvis ”Horizon” och ”Imagining My Man” handlar mer om konstnärligt avancerad pop som inte sneglar ängsligt på genretillhörighet.

Live kan hon också konsten att trollbinda. Aldous Harding spelar gitarr och sjunger med säkerhet och övertygelse. Hennes oväntade rörelser och minspel understryker det lätt skruvade som finns i hennes musik.

Det var också efter albumet ”Party” och efter en världsturné i samband med skivsläppet som hon plötsligt nådde långt utanför Nya Zeeland och blev en internationell angelägenhet. Skivan utsågs till Album of the Year av Rough Trade Shop och fick strålande recensioner i flera tunga publikationer.

Dags då för nästa steg med albumet ”Designer”. Ett första smakprov – singeln ”The Barrel” – har redan övertygat om att hon nu utvecklats ännu mer och fortsätter bjuda på ren popmagi. Denna gång producerad av John Parish, som tidigare har jobbat med artister som PJ Harvey och Sparklehorse.

Efter en sommar med stora festivaler som Primavera Sound och Best Kept Secret kommer Aldous Harding till Fasching 23 november.

Support: Yves Jarvis