Bild på Airto Moreira & Flora Purim

Airto Moreira & Flora Purim

NYTT DATUM FÖR DENNA KONSERT 14 OKTOBER. KÖPT BILJETT GÄLLER VID DET NYA DATUMET.

Det äkta paret Airto Moreira och Flora Purim behöver egentligen inga introduktioner. För den som intresserat sig för jazz i allmänhet och brasiliansk jazz i synnerhet under de senaste 50 åren är de båda mycket välkända namn.

Men en snabb återblick är kanske ändå på sin plats. För de har ju gjort så mycket, så otroligt mycket.

Airto Moreira var en av grundarna till Weather Report. Han ingick också i originaluppsättningen av Chick Coreas Return to Forever – och han har spelat trummor med både Miles Davis och Freddie Hubbard.

Flora Purim var ingick också i originalupplagan av Return to Forever och sjöng bland annat den magiska ”What Game Shall We Play Today” på albumet Return to Forever från 1972. Hon har också sjungit tillsammans med andra storheter som Cannonball Adderley, Thelonious Monk och Dizz Gillespie.

För att nämna några. Deras samarbeten och karriärer är långa om imponerande. När de nu kommer till Fasching gör de det med nytt material i bagaget – Flora Purims nya album Flora Brasileira. Men givetvis kommer de också att ge oss några av jazzens huvudnummer – som de själva medverkat på. Det blir nytt och klassiskt, varmt och innerligt. Brasilianska rytmer och storstilad jazzfusion!

Airto Moreira, slagverk
Flora Purim, sång

Neto Band:

Jose Neto – elgitarr
Frank Martin – keyboards
Gary Brown – elbas
Celso Alberti – trummor