Bild på A TRIBUTE TO JAN TOLF

A TRIBUTE TO JAN TOLF

Jan Tolf var en sällsynt kreativ och egensinnig gitarrist och kompositör, frontfigur i legendariska band som Häxmjölk, Resa och Alfons Bandage, filmmusikkompositör till flera kritikerrosade TV-serier som Apelsinmannen, Den svarta cirkeln och En komikers uppväxt. Hans humor, fantasi och omåttliga nyfikenhet var en stor inspirationskälla för många.

Jan Tolf var som kompositör influerad av bland andra Frank Zappa och Bernard Herrmann. Jazzlegender spelar Tolvans musik och dagens och morgondagens unga lysande musiker framför sin egen version av den.

Under kvällen möter vi två tidigare uppsättningar av Alfons Bandage: Harald Svensson, Göran Lagerberg, Kettil Medelius, Johan Mannerstedt , Johan Alenius, Christer Sjöström plus gästartister. På gitarr har vi den eminente Magnus Bengtsson!

I det unga Alfons bandet framträder Elias Wirkkala Westlund, Selma Pinton, Mattias Olofsson, Gabriel Lundh, Axel Nilsson, Jesper Söderqvist

Medelius Meltdown kommer att spela låtar från funkbandet Häxmjölk.

Kettil Medelius               Fender Rhodes, sång
Mikael Nilsson                Trummor
Mikko Paavola                Gitarr
Axel Fagerberg               Percussion
Petter Gunnarsson        Bas
Ari Haraldsson                Saxar

Lennart och Leo Malmer visar klipp från en kommande film om Jan Tolf. Vi får höra musik från film och TV-serier och delar ut det första stipendiet i Jan Tolfs namn!

Kvällen avslutas med jam.

Konserten arrangeras i samarbete med Stiftelsen Jan Tolfs Minnesfond