Bild på Y-Otis

Y-Otis

Ett flytande collage som drivs framåt av distinkta beats och saxofonriff.

Det gäller att hänga med i sticken. Plötsligt tar musiken nämligen en helt ny riktning. Med saxofonisten Otis Sandsjö och hans bandmedlemmar i Y-OTIS gäller det att som lyssnare vara på tå. För det händer hela tiden oväntade saker i denna pulserande och gränsöverskridande musik. Någon har kallat Y-OTIS jazz för flytande (”liquid jazz”) och det är inte alls dumt. För precis som ett strömmande vatten virvlar Y-OTIS-medlemmarna ut i små piruetter som ändå ingår i den stora strömmens flöde: framåt. Den har också kallats space-age, abstract och future. Alla beskrivningar låter faktiskt rimliga. Det här är musik som omfamnar mycket och som hela tiden har blicken riktad i fjärran (eller mot rymden då kanske).

Det är kort och gott en ljudmosaik som sammanför element från jazz, funk, elektronika och hip-hop. Räkna med fullt ställ.

Senaste skivan Y-OTIS 2 kom i somras på ansedda Helsingforslabeln We Jazz Records och producerades av Koma Saxo’s multitalang Petter Eldh. Han tar plats bakom bas och synthar när Otis Sandsjö nu tar med sig sitt band och intar Fasching för en lektion i collageteknik.

Otis Sandsjö – saxofon
Petter Eldh – bas & syntar
Dan Nicholls – keyboard & syntar
Tilo Weber – trummor

Vi vidtar alla åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.

Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, eller om du vill sätta ihop två bokningar till ett bord, vänligen mejla bord@fasching.se