The Necks

När Orkesterjournalen nyligen recenserade The Necks senaste album ”Vertigo”  ställde recensenten frågan ”The Necks är som ett australiskt årgångsvin som bara blir bättre med åren. Säg den grupp som kan stoltsera med det?”. Svaret är väl att det är få band som kan stoltsera med en trettioårig karriär där resultatet bara blir starkare och starkare. Med sättningen piano, bas och trummor och med improvisation som ständig filosofi skapar den australiska trion alltid musik som är drömmande, vacker, nervig och stark. Ibland drar det åt det ambienta, ibland åt det mer krautrockiga.

Andra recensenter talar gärna om den hypnotiska effekt som uppstår då de tre herrarna intar scenen, känner av publiken och lokalen och sätter igång med sina improvisationer som nästan alltid delas upp i två delar, vardera på 45 minuter. De har samarbetat med storheter som Brian Eno, Swans och Karl Hyde från Underworld – bara för att nämna några. Swans centralfigur Michael Gira har beskrivit deras storhet med uttalandet: ”These men are gods”. Gudar eller ej, de lär bjuda på suggestiv improvisationsmusik när de nu åter kommer till Sverige och Fasching.

Chris Abrahams, piano
Lloyd Swanton, bas
Tony Buck, trummor


PUBLICERAD: 20160608
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 17/11 2016
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150