The Sun Ra Arkestra - Jubilee Tour 2014

I mer än ett halvt sekel har de varit ett jazzens epicentrum. Frågan är om något band är mer jazzhistoria än just Sun Ra Arkestra! De har färdats fritt mellan begynnelsens mörka blues och framkantens experimentella frijazz. Nu beger sig The Arkestra ut på jubileumsturné och till vår stora glädje stannar dessa giganter till på Fasching i sommar! 

Orkesterns ledare på turnén är Marshall Allen, Sun Ras trogna följeslagare, som sedan 50-talet varit en del av The Arkestra. Missa inte chansen att se detta färgstarka musikkollektiv vars kosmiska krafter aldrig sinar!

The Jubilee Tour: 

Marshall ALLEN (dir., alto sax, fl) 
Wayne A. SMITH ( drums )
Stanley MORGAN (congas)
Mr. Dave DAVIS ( trombone )
Knoel SCOTT ( alto saxophone )
F. D. MIDDLETON ( guitar ) 
Tara MIDDLETON ( voc )
Elson NASCIMENTO ( perc. ) 
Cecil H. BROOKS ( trumpet ) 
Tyler MITCHELL (bass) 
James STUART (tenor sax) 
Danny Ray THOMPSON (bar-sax) 
Farid BARRON ( p ) 
Vincent CHANCEY (flugelhorn)

***

DJ Elena Wolay
Under den här kvällen värmer hon upp inför konserten och spelar efter med ett dj-set. Hennes dj-set påminner om att musik kan vara farlig, ful och helt sinnesjukt underbar. Har du missat detta så bör du snarast göra något åt det. 

Elena Smon Wolay är en skivmogul av högsta rang och har nog rotat i de flesta skivbackar söder om Kiruna. Jazz är hennes gud, punk är hennes satan och elektroniskt är något mitt emellan. På sidan om missbruket av vinyl så driver hon klubben, fanzinet och skivetiketten Jazz Är Farligt och under våren håller hon även i barnföreställningen Sun Ra och hans Saturn(us) tillsammans med Reine Fiske och Gustav Ejstes (Dungen).


PUBLICERAD: 20131217
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 5/6 2014
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter öppning. Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150