Bild på Orkester Omnitonal

Orkester Omnitonal

Orkester Omnitonal bildades 2020 och hade sin debutkonsert på jazzfestivalen samma år. Orkester Omnitonal föddes ur idén om att skapa en större fristående ensemble med frilansmusiker från skiftande miljöer och bakgrund, klassisk, jazz, impro. Utgångspunkten var de kompositioner som klassiska kompositörer som Igor Stravinsky och Bela Bartok skrev som beställningsverk för bl.a. Benny Goodman och Woody Herman ) Ebony Concerto, Contrasts) kompositioner som knappt innehöll någon improvisation och var mycket krävande för storbanden.

Orkester Omnitonal har med detta som inspiration spelat in tre nya verk av Viktor Skokic, Johan Lindström och Per Texas Johansson. Alla kompositionerna har Per Texas Johansson som klarinettsolist på Bb klarinett, basklarinett och Kontrabasklarinett.

Orkestern består av improvisationsmusiker som fullt ut behärskar både ensembelspel och improvisation.

Big Band Series på Fasching presenterar vid fyra tillfällen fyra svenska stjärnspäckade storbandskonstellationer under ledning av några av de främsta kompositörerna och arrangörerna Sverige har att erbjuda idag: Per Texas Johansson, Lina Nyberg, Erika Hammarberg, William Soovik och Malin Wättring. Projektet genomförs med stöd av Kulturrådet.

Per Texas Johansson – Klarinett
Astrid LeClerq – Träblås
Fredrik Ljungkvist – Träblås
Linus Lindblom – Träblås
Alberto Pinton – Träblås
Peter Fuglesang – Träblås
Mats Äleklint – Trombon
Mats Agnelid – Trombon
Lisa Bodelius – Trombon
Niclas Rydh – Trombon
Joakim Agnas – Trumpet
Karl Olandersson -Trumpet
Rasmus Borg – Piano
Mattias Ståhl – Vibrafon
Konrad Agnas – Trummor
Dan Berglund – Bas
Johan Siberg – Dirigent