Bild på Fire Trio & Selvhenter

Fire Trio & Selvhenter

Nytt datum för konserten. Köpt biljett gäller!

Trion Fire! kopplar ihop medlemmar från The Thing, Tape och Wildbirds & Peacedrums. Tillsammans bränner de tre kraftfulla musikanterna hål på traditioner och gräver fram nya vägar för improviserad musik. Med energi och inspiration från garage, punk, elektroakustiskt och tung industrirock är denna trio något av det tätaste du kan uppleva på en livescen. Fysiskt, svettigt och fantastiskt!

Mats Gustafsson – sax, Fender Rhodes, elektronik
Johan Berthling – elbas
Andreas Werliin – trummor, slagverk


 

Kompromisslöst, och med en gränslöst explosiv blandning av experimentell rock, improviserad frijazz och aggressiv punk visar den danska kvintetten Selvhenter att friformsartad musik kan rymma så mycket mer än ren improvisation. Gruppen debuterade med albumet Frk B Fricka 2012 som nominerades till Nordic Music Prize och tog dem ut på den europeiska rock- och experimentscenen. Musiken är en blandning av rock, oljud, dronemusik och energi.

De fyra medlemmarna i gruppen bildar en halvcirkel på scenen och bombar varandra med toner. Det blir kontrollerade eruptioner av trummor blandat med trombon, altsax och violin. Kaos, oordning och rörelse. Selvhenter är tillbaka igen 2020 efter en två år lång paus och vi är glada över att kunna presentera dem på Faschings scen igen!