Bild på Elaria Orchestra

Elaria Orchestra

Elaria Orchestra, ett av Sveriges just nu mest intressanta storband gästar Fasching för en sprakande konsert: Winter Flow! Med egenkomponerat material inbjuds du till en jazzig vinterfest – en glödande ljuspunkt mitt i mörkaste januari.

Elaria är tveklöst ett av de mest tongivande storbanden i landet och består av några av Sveriges främsta jazzmusiker ur olika generationer. Bandet äntrar Sveriges jazzscener med ett unikt konstnärligt språk, härlig energi och spelglädje. Musiken bandet framför är till största delen komponerad av Erika Hammarberg (kompositör, arrangör, piano). Initiativtagaren och musikern Lina Lövstrands flöjtspel ges ofta utrymme och även orkesterns övriga musiker får publiken lyssna till starka solistiska insatser.

Debutalbumet IKIGAI blev mycket väl mottaget i pressen och utsågs till 2022s storbandsskiva i Lira Musikmagasin med ord som:
”Det här är en uppdaterad version av storband, en 2.0, eller till och med 3.0” Lennart Götesson, Dalademokraten

Mera lovord:
”Det här är ett storband som jag har upplevt live och blev väldigt, väldigt imponerad av. Lina är en fantastisk flöjtist, kanske rentav en av de bästa, inte bara i Sverige utan i Europa och hela bandet består av elitmusiker, svenska fantastiska musiker. Det här är mycket mycket spännande!”
Jan Lundgren, Pianist & Konstnärlig ledare Ystad Jazzfestival,

”Gillar vad egensinniga Elaria Orchestra åstadkommit, stärker sin ställning som ett av landets mest skarpsinnigt, välljudande ensembler.” Mats Hallberg, Kulturbloggen

Big Band Series på Fasching presenterar vid fyra tillfällen fyra svenska stjärnspäckade storbandskonstellationer under ledning av några av de främsta kompositörerna och arrangörerna Sverige har att erbjuda idag: Per Texas Johansson, Lina Nyberg, Erika Hammarberg, William Soovik och Malin Wättring.  Projektet genomförs med stöd av Kulturrådet.

Erika Hammarberg – kompositör, arrangör, piano
Lina Lövstrand – flöjt, altsaxofon
Johan Alenius – altsaxofon
Magnus Dölerud – tenorsaxofon
Magnus Blom – tenorsaxofon
Emma Josefsson – barytonsaxofon
Jakob Gudmundsson – trumpet
Patrik Skogh – trumpet
Elin Andersson – trumpet
Erik Palmberg – trumpet
Agnes Darelid – trombon
Karin Hammar – trombon
Tilde Schweitzer – trombon
Klas Eriksson – trombon
Lars Ekman – kontrabas
Hannes Sigfridsson – trummor