Bild på Lena Swanberg

Lena Swanberg

Ni är många som hör av er och undrar om konserter kommer bli av. Det vi vet med säkerhet är att de inte blir av i mars pga rådande omständigheter och restriktioner och vi ser just nu över datum för att flytta konserter, alternativt ställa in. Alla som har biljett kommer bli meddelade så snart vi vet och kommer vid det tillfället få möjlighet att få sina pengar tillbaka om man önskar det istället. Vi ber om ert tålamod medan vi försöker styra upp detta på bästa möjliga sätt. Därför har vi valt att stoppa försäljningen tills vi vet mer.

 

 

”Sing Me the News” är titeln på jazzsångerskan och singer/songwritern Lena Swanbergs nya album! Ett löst hållet konceptalbum om de olika stadierna i en kris och viljan att ta sig vidare ur den. Musikaliskt är det, som alltid med Lena, en sömlös genreblandning, som hålls samman av den röda tråd som är hennes röst, tonval och instrumentering. Hennes konstpop rymmer element av jazz, blues, country och orkestrala landskap. Lena Swanbergs kompositioner präglas av en nyanserad musikalitet och ett utsökt sinne för detaljrika arrangemang. Till skillnad från mycket av dagens populärmusik kastar sig musiken inte över lyssnaren. I stället lockas du in i tonspråkets egna, unika universum. Här finner du lekfullhet, eftertanke, glädje och sorg, frustration och försoning.

Lena Swanberg skivdebuterade 2012 med albumet ”The Art of Staying Young and Unhurt” som I likhet med uppföljaren ”Sing Me The News” fick fina recensioner och producerades tillsammans med Göran Petersson (Brus & Knaster). Efter samarbete med bland annat välrenommerade kompositören Ann-Sofi Söderqvist, till exempel på grammisnominerade liveskivan ”Move” (2018) inspelad på Fasching, är Lena Swanberg nu tillbaka som soloartist.

Recensenterna har lovordat albumet som släpptes i maj 2020 och vi ser fram emot att njuta av denna uttrycksfulla röst live på Fasching!

”… med små medel kan hon lyfta fram känslor och stämningar på ett sätt som direkt får en att lystra och beröras.” – Sydsvenskan (4/5)

”tio starka sånger, som aldrig behöver förställa sig.” – Värmlands Folkblad  (4/5) 

”imponerar med kompositioner som rör sig lite hur som helst, utmärkt musikanteri och en snygg ljudbild.” – Orkesterjournalen

”Här finns inget ängsligt eller någon strävan efter att ”sjunga vackert”; Lena Swanberg är en orädd sångerska som vill uttrycka något, och gör det” – Lira Musikmagasin

Det är drömskt och Lena Swanbergs sköna sångstämma liksom svävar över musikens olika skiftningar.” – Uppsala Nyheter

”med grenar som sträcker sig åt både visa, singer/songwriter, pop och country borgas det för lång och trogen lyssning.” – UngMusik

Lena Swanberg, sång, fiol
Karin Hammar, trombon, kör
Richard Krantz, gitarr, pedal steel
Robert Erlandsson, kontrabas
Mats Persson, trummor
Britta Swanberg, violin