Bild på Tall Tales feat. Amanda Ginsburg

Tall Tales feat. Amanda Ginsburg

Efter två hyllade skivor, ”GAMUT” (2017) och ”Birch Tree Mind” (2018) kommer nu ”First Quarter”. En elva spår lång produktion med musik komponerad och arrangerad av Ingberg. Sedan deras första album släpptes har musiken dragit mer och mer åt pop, men låtarna är fortfarande i huvudsak instrumentala, och det tredje albumet fortsätter i den riktningen. Även om soundet är inspirerat av pop är strukturen och arrangemangen ofta influerade av jazz och funk. Ett av huvudmålen med Tall Tales är att skapa instrumental musik som alla kan relatera till, även om man inte är van att lyssna på musik utan sång.

Arvid Ingberg själv beskriver musiken så här: ”Den är inspirerad av annan musik jag älskar, som The Beatles, Susanne Sundfør, Snarky Puppy, Vulfpeck, Loney Dear, Wintergatan och mycket mer. Jag drar mig inte för att kombinera genrer, och resultatet blir en blandning av melodisk, svängig och kontemporär musik, med utrymme för improvisation, såväl som noggrant arrangerade och orkestrerade passager. Jag brukar kalla musiken instrumental pop, med inslag av sång. Jag har alltid älskat både pop och jazz, och tycker att arbetet med Tall Tales är ett sätt för mig att behålla en fot i båda dessa musikaliska världar.”

På det nya albumet finns Grammis-vinnaren Amanda Ginsburg med som gäst, och hon kommer även att vara med på releasekonserten.

Arvid Ingberg – Trombon och klaviatur

Samuel Muntlin – Saxofon
Petter Ahlin – Elgitarr
Antoni Yammin – Elbas
Johannes Jareteg – Klaviatur
Ludwig Gustavsson – Trummor
Amanda Ginsburg – Sång