Yotam Silberstein Quartet

När amerikanska jazztidningen Jazziz recenserade Yotam Silbersteins ”The Village” förra året inledde de sin positiva recension med orden: ”när musikälskare tänker på platser som producerat enastående jazzgitarrister är kanske inte Israel det första land som dyker upp i tankarna – men det kan mycket väl ändras nu”. Därefter lovordar recensenten Yotam Silbersteins spel, hans brasilianska, argentinska och spanska influenser och drar paralleller till storheter som Paco de Lucia. Stora ord för en relativt okänd jazzgitarrist. Men rättvisa.

Redan som ung i Tel Aviv drog Yotam Silbersteins uppmärksamhet till sig. Efter en spelning på italienska festivalen Umbria Jazz Festival fick Europa upp öronen för den israeliske gitarristen – och när han flyttade till New York 2005 började det hända saker på allvar. Samma år tog han sig till finalen i ansedda Thelonious Monk International Jazz Guitar Competition och har sedan dess gått från klarhet till klarhet.

Sedan dess har han spelat med storheter som Roy Hargrove och John Patitucci. Som bandledare för Yotam Silberstein Quartet presenterar han till största delen eget material – fingerfärdigt, tekniskt skickligt och med en osviklig känsla för bebop och annan klassisk jazz. Skivan ”The Village” släpptes förra året på bolaget Jazz & People och är en bra ingång till den som vill lära känna honom inför konserten på Fasching.

Yotam Silberstein - gitarr
Vitor Gonçalves- piano, dragspel
Rick Rosato - bas
Daniel Dor - trummor


PUBLICERAD: 20181024
Tisdag 12/3 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 250/200/110 kr + serv.avg
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Faschings Vänner 280x150