Phone tracker

Xiu Xiu

Sedan starten i början av 2000-talet har multiinstrumentalisten Jamie Stewart (som är den enda konstanta medlemmen i Xiu Xiu) gjort personlig och egensinnig musik på massor med skivor, i konstinstallationer och sidoprojekt. Det handlar om skev avantgardepop, dansanta beats och massiva väggar av distade gitarrer.

I Xiu Xius musikaliska värld är inget oväntat – eller snarare, experimentlustan är så stor så att allt kan förekomma. Så har Xiu Xiu också släppt hela album med Twin Peaks-tolkningar eller hårda samarbeten med noiseartister som Merzbow.

Jamie Stewarts kreativitet och kompromisslöshet samt förmåga att knyta till sig spännande gästartister är minst sagt stor. På nya albumet Girl With Basket of Fruit medverkar bland annat Eugene Robinson (från Oxbow), Devin Hoff och haitiska slagverkarna Emmanuel Obi och Ayo Okafor.

När Jamie Stewart kommer till Fasching gör han det tillsammans med tidigare sina två musiker som också är vana samarbetspartners Thor Harris (från, Swans och Thor & Friends) och Jordan Gieger (från Minus Story/Shearwater).


PUBLICERAD: 20181203
Tisdag 2/4 2019

VI ÖPPNAR: 19:00
På scen ca: 20:00
Pris: 220 kr + service
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150