Viva Black + Gretli & Heidi

 

Redan första gången Filip Augustson hörde de fantastiska systrarna Gretli och Heidi spela på sina glas väcktes idén om att få till ett samarbete mellan egna trion Viva Black och Gretli & Heidi. Samarbetet som tog fart för ett drygt år sedan med två konserter i Reaktorhallen R1 har sedan fortsatt och nu i dagarna släpps deras skiva ”Mal Sirine”. Och visst låter det underbart; klanger som aldrig tidigare hörts utlovas när glasharpa, flaskor, skålar, tallrikar klingar tillsammans med fiol, bas och trummor. Systrarna har just varit på en veckas joddlingskurs i de schweiziska alperna, så lite joddling utlovas också.

Viva Black har tidigare släppt två skivor som båda har hyllats i pressen för sin genreöverskridande musik, bl. a med 4,5 av 5 stjärnor i Downbeat. Gruppens musik har beskrivits som att den passerar gränsen för jazz, klassisk musik och folkmusik - en blandning av genrer där något annat och nytt uppstår i mötet.

Gretli och Heidi - tillika kompositörerna och musikerna Carin Blom och Catharina Backman - har spelat tillsammans i över 25 år. De spelar på glas och flaskor samt använder sina röster som instrument. På på vitt skilda ställen så som klubbar, konserthus, varieté och cirkus har de intagit scener och tidigare även samarbetat med Radiosymfonikerna. En unik kväll på Fasching utlovas när dessa grupper möts!

Eva Lindal - violin
Filip Augustson - bas
Christopher Cantillo - trummor
Carin Blom - glasharpa/skålar/flaskor/sång
Catharina Backman - glasharpa/skålar/flaskor/sång


PUBLICERAD: 20170619
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 3/10 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner