VITABERGSPARKEN:

Malin Wättring & Bohuslän Big Band

 

Malin Wättrings musik har rötterna i den nordiska jazzen men har inga gränser för var den kan ta vägen. Den är vacker, tidlös och fri från låsta och fasta former. Den traditionella storbandsmusiken utmanas av Wättrings sätt att komponera genom att öppna upp för nya musikaliska möjligheter och ger publiken en helt ny upplevelse.

Malin Wättring och Bohuslän Big Band fattade tycke för varandra genom ett tidigare samarbete, där unga solister fick möjlighet att spela med storbandet under namnet Up & Coming. Uppåtgående är det minsta man kan säga om Malin Wättrings karriär under de senaste åren. Hon var nominerad till Jazzkatten 2016 i kategorin Årets Kompositör: ett av de finare priser man kan få i jazzsverige. Hon blev även nominerad till jazzkatten 2015 i kategorin Året nykomling efter kritikerrosade debutalbumet Glöd. Malin Wättring är en av Sveriges mest lovande saxofonister och kompositörer. Hon har representerat Sverige i Euroradio Jazz Orchestra, spelat med band som Nils Landgrens Jazz Baltica All-Star Big Band och Fire! Orchestra.

Vi kommer att få höra nyskriven musik av Malin Wättring för Bohuslän Big Band och hennes kvartett Malin Wättring kvartett, två redan existerande, starka och samspelta grupper. MW4 jobbar mycket med att kombinera strikt skrivet material med fri intuitiv improvisation vilket är ett koncept som kommer dyka upp även i detta projekt. Det traditionella begreppet ”storbandsmusik” kommer utmanas för att öppna upp för nya musikaliska möjligheter.

Malin Wättring – saxofoner & komposition

Anna Lund – trummor
Donovan Von Martens – kontrabas
Naoko Sakata – piano
+ Bohuslän Big Band

malinwattring.com
bohuslanbigband.com


PUBLICERAD: 20170426


Lördag 19/8 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
På scen ca: 18:00
Pris: Fri entré
FASCHING FYLLER 40!

Vitabergsparken 19-20 augusti

1977 tog Föreningen Sveriges Jazzmusiker över kontraktet på diskoteket Kungsgatan 63 och resten är, som det brukar heta, historia - jazzhistoria. Under 40 år har den svenska och utländska jazzeliten spelat på klubben som med åren jobbat till sig ryktet som en av världens främsta scener för samtida jazz. Idag är en Fasching en högst levande scen med 250 konserter och åttiotusen besökare om året.

På Parkteatern presenterar vi en spegling av Faschings musikaliska själ; framåtsträvande modern jazz som tar konstformen till nya höjder men som står stadigt i traditionen. Vi ger er två kvällar med några av Sveriges absolut största jazznamn just nu. Välkomna att fira 40 med oss!

Följ oss på Facebook! 280x150