VITABERGSPARKEN:

Isabella Lundgren Quartet

 

Isabella Lundgren har de senaste åren vunnit jazzpublikens hjärtan tillsammans med sitt band. 2016 äntrade gruppen ett nytt musikaliskt kapitel med skivan Where is Home där Carl och Isabella skrivit originalmusik tillsammans. Under konserten i Vitabergsparken får vi höra kvartetten med gäster spela material från senaste albumet - blandat med guldkorn från Bob Dylans låtskatt.

Isabella Lundgren växte upp i Värmland, men flyttade som artonåring till New York för att studera på The New School University. I New York blev hon snabbt en del av stadens musikliv och spelade tillsammans med namn som Gavin DeGraw, Mobys band The Little Death och Woody Allens bandledare Eddy Davis. 2012 släppte Isabella kritikerrosade debutskivan It had to be you och två år senare albumet Somehow life got in the way som belönades med Orkesterjournalens pris till årets bästa jazzalbum. 2015 blev Lundgren utsedd till årets jazzmusiker på Jazzkatten-galan och förra året sommarpratade hon i Sveriges Radio.  

Isabella är angelägen om att framföra musik som väcker och skakar om. Målet är - oavsett om hon sjunger en standard, en blues eller en originalkomposition - att röra om i hjärtat liksom hjärnan på den som lyssnar. För detta är kraften med musik: att den kan visa oss människor att världen är mycket större än vi tror att den är.  

- Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt. Med en helt naturligt flödande tajming och en lågmäld men mycket uttrycksfull frasering. (Dan Backman, SVD)

Isabella Lundgren – sång
Carl Bagge – piano
Daniel Fredriksson – trummor
Niklas Fernqvist – bas
+ gäster

isabellalundgren.com


PUBLICERAD: 20170426


Söndag 20/8 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
På scen ca: 18:00
Pris: Fri entré
FASCHING FYLLER 40!

Vitabergsparken 19-20 augusti

1977 tog Föreningen Sveriges Jazzmusiker över kontraktet på diskoteket Kungsgatan 63 och resten är, som det brukar heta, historia - jazzhistoria. Under 40 år har den svenska och utländska jazzeliten spelat på klubben som med åren jobbat till sig ryktet som en av världens främsta scener för samtida jazz. Idag är en Fasching en högst levande scen med 250 konserter och åttiotusen besökare om året.

På Parkteatern presenterar vi en spegling av Faschings musikaliska själ; framåtsträvande modern jazz som tar konstformen till nya höjder men som står stadigt i traditionen. Vi ger er två kvällar med några av Sveriges absolut största jazznamn just nu. Välkomna att fira 40 med oss!

Följ oss på Facebook! 280x150