VITABERGSPARKEN:

Goran Kajfes Subtropic Arkestra

 

Live är Subtropic Arkestra som ett rusande ånglok - ostoppbara. Trumpetaren, bandledaren och kompositören Goran Kajfes har samlat gräddan av den svenska samtida musikscenen i projektet Subtropic Arkestra - ett jazzkollektiv som tokhyllats av publik och press senaste åren.

Efter den enorma succén med Grammisnominerade albumen The Reason Why volym 1 och 2 är förväntningarna skyhöga på vad Kajfeš ska hitta på härnäst med sin kraftensemble. I samband med konserten i Vitabergsparken släpper gruppen den sista volymen av trilogin The Reason Why och spelar för första gången materialet från denna skiva live!

Subtropic Arkestra blickar ut över världen och låter sig influeras av musik från Turkiet, Nigeria och Brasilien innan dom dyker ner i Archimedes badkar och hittar svensk experimentrock från 1970-talet. Starkt influerade av postrock, elektronika och Sun Ras kosmiska jazz bjuder gruppen på en intensiv upplevelse när Fasching intar Vitabergsparken.

- Goran Kajfes Subtropic Arkestra överträffar sig själva, och det blir så bländade vackert och löjligt medryckande att såväl jazznovisen som finsmakaren i publiken måste jubla. (Nöjesguiden)

Goran Kajfes - trumpet
Jonas Kullhammar - tenorsaxofon, flöjt
Per ”Texas” Johansson - tenorsaxofon, basklarinett
Per ”Ruskträsk” Johansson - sopranino- och barytonsaxofon, flöjt
Jesper Nordenström - orgel
Robert Östlund - elgitarr
Johan Berthling - elbas
Lars Skoglund - trummor

gorankajfes.com


PUBLICERAD: 20170426


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Söndag 20/8 2017
FASCHING FYLLER 40!

Vitabergsparken 19-20 augusti

1977 tog Föreningen Sveriges Jazzmusiker över kontraktet på diskoteket Kungsgatan 63 och resten är, som det brukar heta, historia - jazzhistoria. Under 40 år har den svenska och utländska jazzeliten spelat på klubben som med åren jobbat till sig ryktet som en av världens främsta scener för samtida jazz. Idag är en Fasching en högst levande scen med 250 konserter och åttiotusen besökare om året.

På Parkteatern presenterar vi en spegling av Faschings musikaliska själ; framåtsträvande modern jazz som tar konstformen till nya höjder men som står stadigt i traditionen. Vi ger er två kvällar med några av Sveriges absolut största jazznamn just nu. Välkomna att fira 40 med oss!

Följ oss på Facebook! 280x150