VITABERGSPARKEN:

FIRE! Orchestra

 

Jazz, impro, nutida konstmusik, rock, pop, noise - FIRE! Orchestra bjuder på det absolut bästa från musikens alla världar. 20 musiker (!) från gräddan av den svenska kreativa musikscenen. Långsamt, hårt och vackert i ett kompromisslöst improvisationsinferno.

Medlemmarna i FIRE! Orchestra är alla framstående musiker som i vanliga fall kan höras i band som Tonbruket, Soundtrack of our Lives, Tape, Nacka Forum, Paavo, Wildbirds & Peacedrums, Gush, Mariam the Believer, Angles, Elin Larsson Group, Swedish azz, The Thing, Kege Snö, Boots Brown, Lokomotiv Konkret, Atomic, Yun Kan 5, Je Suis, The Skull Defects, Dungen, Ass, Silverbullit.

Tillsammans bränner de kraftfulla musikanterna hål på traditioner och gräver fram nya vägar för improviserad musik. Med energi och inspiration från garage, punk, elektroakustiskt och tung industrirock är detta något av det mest intensiva du kan uppleva på en livescen. Fysiskt, svettigt och fantastiskt!

Mariam Wallentin – röst
Susana Santos Silva – trumpet
Niklas Barnö – trumpet
Goran Kajfes – kornett
Mats Äleklint – trombon
Hild Sofie Tafjord – valthorn

Per Åke Holmlander – tuba
Mats Gustafsson -  barytonsaxofon och dirigent
Anna Högberg – altsaxofon
Mette Rasmussen – altsaxofon
Lotte Anker – tenor- och sopransaxofon
Per Texas Johansson – klarinetter och barytonsaxofon

Jonas Kullhammar – bassaxofon och braithofon
Julien Desprez – gitarr
Finn Loxbo – gitarr
Martin Hederos – keyboards
Andreas Berthling – elektronik

Johan Berthling – bas
Andreas Werliin – trummor
Mads Forsby – trummor

earthwindand.com


PUBLICERAD: 20170426


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 19/8 2017
FASCHING FYLLER 40!

Vitabergsparken 19-20 augusti

1977 tog Föreningen Sveriges Jazzmusiker över kontraktet på diskoteket Kungsgatan 63 och resten är, som det brukar heta, historia - jazzhistoria. Under 40 år har den svenska och utländska jazzeliten spelat på klubben som med åren jobbat till sig ryktet som en av världens främsta scener för samtida jazz. Idag är en Fasching en högst levande scen med 250 konserter och åttiotusen besökare om året.

På Parkteatern presenterar vi en spegling av Faschings musikaliska själ; framåtsträvande modern jazz som tar konstformen till nya höjder men som står stadigt i traditionen. Vi ger er två kvällar med några av Sveriges absolut största jazznamn just nu. Välkomna att fira 40 med oss!