UK Special: Soweto Kinch + Binker & Moses

 

Dubbelkonsert med två av Storbritanniens hetaste grupper inom jazz och beat: Soweto Kinch + Binker & Moses.

Saxofonist, MC och kompositör: Soweto Kinch rör sig mellan jazz, rap och spoken word på ett nyskapande vis och är hyllad bland såväl instrumentalister som rappare. Redan i barndomen blev scenen en hemkär plats för Soweto. Med föräldrar som båda var aktiva inom teater var kulturen något som var centralt i hemmet. Under sin karriär har han blivit en sorts ambassadör för urban kultur och brittisk jazz genom sin medverkan i internationella festivaler, musikaler, TV-produktioner och inte minst genom sitt eget radioprogram som sänds varje vecka på BBC! Soweto Kinch kommer nu till Fasching med sitt band och vi ser fram emot en konsert med hard bop-grooves och rappa freestyletexter i en gränslös mix denna kväll.

På bara två år har en den eldiga saxofon- & trumduon Binker & Moses blivit en grupp att räkna med. Deras intensiva och nästintill hypnotiska konserter slog igenom stort när de 2016 turnerade UK runt med amerikanska trion The Bad Plus. I år släpptes duons andra album Journey to the Mountain of Forever – uppföljaren till debuten Dem Ones som hyllats av recensenter och blivit prisbelönat flera gånger om. Materialet på den nya plattan är ett album av utsvävande historier där vi får resa med Binker & Moses från nutid till en värld utan slut.


PUBLICERAD: 20170627
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 9/9 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Föreningen Sveriges Jazzmusiker