Tonbruket

De har tagit emot flera Grammisar för bästa jazzalbum och förra året blev de utsedda till årets grupp vid Sveriges Radios Jazzkattgala. Samtidigt har de i intervjuer konstaterat att de själva är förvånade, men hedrade över att kallas jazz. Och nej, kanske är Tonbruket inte bara jazz. De gör så mycket mer. De blandar progressiv rock, kraut, fusion, avantgarde, jazz och mer.

Tidigare e.s.t.-medlemmen Dan Berglund startade Tonbruket 2009 tillsammans med Johan Lindström (som tidigare samarbetat med Per ”Texas” Johanssons band och Elvis Costello). Så småningom tillkom Martin Hederos (från The Soundtrack of Our Lives) och Andreas Werliin (ena halvan av Wildbirds & Peacedrums) och resten är som det brukar heta – historia. Redan för debutalbumet Dan Berglund’s Tonbruket får bandet en grammis i jazzkategorin. Sedan dess har det blivit tre album till – alla kritikerhyllade och älskade av en växande fanskara. Senaste albumet Forevergreens kom förra året och var det mest eklektiska hittills.

Live är Tonbruket ett säkert kort – och rutin saknas ju knappast. Dan Backman hyllade dem en gång i Svenska Dagbladet med orden: ”Det mest häpnadsväckande, och ett tydligt tecken på storhet, är hur de individuella uttrycken kan lysa så klart i en musik som är så uppenbart kollektiv.”

Nu kommer de till Fasching med nya plattan Live Salvation som rör sig sömlöst mellan folkmusik, lekfull hipp jazz och rock!


PUBLICERAD: 20180424
Torsdag 25/10 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 340/290 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Faschings Vänner 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150