Tibble Transsibiriska

 

I den lilla byn Tibble utanför Leksand i Dalarna startade för fem år sedan ett märkligt projekt. Två grannar hade fått för sig att börja spela romsk musik. Eftersom båda jobbat med bland annat filmmusik, låtskriveri och massor av musikprojekt hade de ett stort kontaktnät. Det gick fort att hitta skickliga musiker som ville vara med på tåget. Tibble Transsibiriska bildades och växte snabbt till ett sexmannaband. Tibble, en by med djupa rötter i den svenska folkmusikmyllan, hade fått ett eget gypsyband!

TIBBLE TRANSSIBIRISKA har skapat en unik stil med texter på svenska och inslag av romanes, något helt nytt på den svenska musikscenen. Medryckande och dansvänligt balkanröj blandas med smäktande gråtmilda mollsånger. Debutalbumet togs väl emot av recensenterna och resulterade i en hel del turnérande runt om i Norden. Bandet blev 2016 års vinnare av Dalecarlia Music Awards i kategorin Bästa folkmusik!

Nu släpper alltså Tibble Transsibiriska sin andra platta DUJ (som betyder två på romanes). En platta där bandet bjudit in en hel drös med gästartister: allt från rumänska gatumusiker till svenska popdrottningar. Flera av dessa gäster dyker upp på denna galna fest! Före och efter konserten kommer DJ Prinsen Paulista från Oslo med sitt ”Balkan Beat Party” och kör svettiga dans-set så att Fasching kokar.

Johan Testad – sång/gitarr
Jonas Runefelt – domra/sång
Mats Jonsson - bastuba
Alexandra Särström - saxofoner/dragspel/sång
Martin Kjellgren - slagverk/sång
Emil Rotsjö - fiol/sång


PUBLICERAD: 20170207


Lördag 22/4 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 20:00
På scen ca: 21:00
Pris: 180 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150