Thorbjørn Risager & The Black Tornado

 

Bluesrocksoul i världsklass från Köpenhamn!

Thorbjørns karaktäristiska röst sätter sin prägel på musiken och Tornadon kompletterar honom perfekt. Alla som har sett och hört dem liv - exempelvis någon av de två gånger de har spelat på ett utsålt Fasching - vet hur tajta och proffsiga de är, hur de kombinerar svänget med en stor dos spelgläde och humor. 

De är ett tätt sammansvetsat band som har levt tillsammans på landsvägarna och på Autobahn de senaste tolv åren. Hemma i Köpenhamn brukar de landa precis tillräckligt länge för att skriva ihop material till nästa platta. Hittills har det blivit elva album med nästan enbart originalmusik.

Nu är gruppen nominerade till en European Blues Award som bästa bluesband. De har tidigare vunnit två danska Grammisar och även det prestigefyllda Preis der deutschen Schallplattenkritik.

Såhär beskrevs musiken på senaste plattan Change My Game:

- Mer än någonsin känns det som om de är på väg att etablera sig på allvar även utanför de genregränser som branschen och media har envisats med att sätta upp, till exempel genom att försöka stämpla dem som ett bluesband. De närmar sig soulmusiken mer innerligt och naket än tidigare. Och de går tillbaka till den klassiska bluesens rötter på ett mer jordnära sätt. Och som så ofta i sin musik skruvar de upp intensiteten tills hela bandet med sin tighta blåssektion deltar i finalen. Men liksom tidigare lyckas de med konststycket att hålla ihop musiken till en helhet trots den genremässiga variationen. Receptet för detta hittar man både i arrangemanget och i ljudbilden. Som kritikerna brukar kalla det: ”The Risager Sound”!

Thorbjørn Risager – sång/gitarr
Emil Balsgaard – keyboards
Peter Skjerning – gitarr/kör
Peter Kehl – trumpet/slagverk/kör
Søren Bøjgaard – bas
Martin Seidelin – trummor/slagverk/kör
Hans Nybo – tenorsaxofon


PUBLICERAD: 20171113
Lördag 7/4 2018

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 340/290 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150