Thomas Markusson OPEN

Göteborgsbaserade kontrabasisten och kompositören Thomas Markusson släpper sin första skiva i eget namn på Footprint Records och ger sig ut på releaseturné. Ikväll får ni höra premiären för detta band där musiken rör sig mellan det skrivna och fria och det personliga uttrycket står i fokus.

 

Staffan Svensson – trumpet
Naoko Sakata – piano
Thomas Markusson – kontrabas och kompositioner
Cornelia Nilsson – trummor

 

 

Staffan Svensson, född i Falkenberg och bosatt i Göteborg. Har verkat på den skandinaviska och europeiska jazz-/improvisationsscenen sen mitten av 80-talet, såväl i akustiska som mer elektroniska sammanhang samt med nutida musik, kör, dans, kammarmusik, electronica m.m.

Erhöll 2005 Sveriges Radios pris "Jazzkatten" samt Svenska Jazzriksförbundets pris "Jazzkannan" för nydanande insatser i svenskt jazzliv.

Naoko Sakata  är uppvuxen i Japan och flyttade till Sverige för tio år sedan. Efter studier på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg har hon berikat den svenska jazzen med sitt högst personliga uttryck och sin självständighet.

”Hennes musik varierar från kraftfullhet till lyrik. Teknisk briljans kombineras med energi och mod. Naoko har redan berikat den svenska jazzen med sin självständighet. Den svenska jazzscenen har med henne blivit avsevärt rikare.”

 Thomas Markusson född 1978 och uppvuxen i Sandviken har under sina snart 20 år som musiker spelat och turnerat med både svenska och internationella musiker, däribland Lee Konitz, Chris Cheek, göteborgsgrupperna Corpo, Triometrik, Ynde, Stefan Forssén Trio samt Daniel Fredar Trio och den tyska trion Walter Lang Trio.

Cornelia Nilsson. Cornelia Nilsson har uppmärksammats mycket på senare tid och tillhör den nya unga generationen jazzmusiker som för traditionen vidare med den äran!
Hon har redan hörts i många konstellationer som Sisters of Jazz och har även spelat med musiker som Mathias Landaeus. En av dessa konserter med Landaeus där de spelade med tenoristen Krister Andersson recenserades av Orkesterjournalen som skrev:
”Hon får paustecken att kännas, rent fysiskt. Senaste tillfället jag hörde en trumslagare av denna kaliber var när Lewis Nash framträdde vid Jazzpartyt på Grand i Lund för många år sedan.”

 

 

 

 

 


PUBLICERAD: 20180828


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 9/10 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150