The Wedding Present

Total indienostalgi! Banbrytande genombrottsalbumet Bizzaro fyller 30 år och The Wedding Present framför det i sin helhet.

Debutalbumet George Best fick stor uppmärksamhet när den släpptes 1987. Men det var med albumet ”Bizzarro” två år senare som The Wedding Present nådde sin karriärs absoluta topp. Skivan inleddes med frenetiska ”Brassneck” – som senare också spelades in av legendariska indierockproducenten Steve Albini. Det handlar kort sagt om högoktanig indiemusik med snabba gitarrer, manglande trummor och texter som behandlar ämnen som verkar självskrivna för tidlös popmusik: kärlek, lust, hat och svartsjuka. BBC:s förgrundsfigur John Peel förklarade tvärsäkert att ”Gedgepojken har skrivit några av rockmusikens bästa kärlekslåtar. Du kanske inte håller med, men jag har rätt och du har fel”.

”Gedgepojken” är naturligtvis ingen annan än The Wedding Presents centralfigur David Lewis Gedge. Med sitt band har han landat 18 hitsinglar på Englands toppfyrtiolista och nu kommer de till Stockholm och Fasching för att framföra Bizzarro från början till slut. Dags att bli överkörd av indiegitarrer.

 

 


PUBLICERAD: 20190206


Måndag 9/9 2019

VI ÖPPNAR: 19:00
På scen ca: 20:00
Pris: 280 kr + serviceavgift
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se