THE ORIGINAL SUGARHILL GANG

 

Att termen klassiker känns för liten säger något. The Sugarhill Gangs ”Rapper’s Delight” är mer än bara klassisk. Det är låten som definierade hiphop (vissa hävdar att namnet på musikstilen nämndes här för allra första gången) och tog den utanför New Yorks gränser. ”Rapper’s Delight” blev en hit, inte bara på gatan.

Den partyglada (det här var 1979, långt innan gangsterrapen gjorde hiphopen arg) låten baserades på Chics ”Good Times” och möjligen är det referensen till Chic som satt agendan. För när The Sugarhill Gang står på scen handlar det nämligen oftast om att ha en trevlig och bra stund. Partyröjet är totalt och de är inte främmande för att smälla av sina egna stora hits i ösiga liveversioner: Apache, 8th Wonder och så vidare (ibland, när de får feeling, bjuder de även på andras hiphophits från åttiotalet också).

Visst handlar det om nostalgi, men inte bara. För The Sugarhill Gang är än idag en väloljad partymaskin som kommer att få hela Fasching att gunga.


PUBLICERAD: 20170629
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Fredag 11/8 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150