The Music of Miles

 

Del 4: Fusion


Fasching presenterar en kombinerad seminarie- & konsertserie i fyra delar om Miles Davis och hans musik med Ulf Adåker i spetsen. Ett inledande seminarie ger ett kronologiskt perspektiv på jazzen och Miles utveckling som musiker, kompositör och bandledare under olika epoker. Vid den efterföljande konserten spelas en repertoar från respektive period av musiker som finner Miles musik starkt inspirerande och aktuell. Seminarium 19.30 + konsert 20.00! 

Miles tar intryck av tidens populärmusik, speciellt svarta artister som James Brown, Jimi Hendrix och svarta funkgrupper. Charles Lloyd Quartet och Blood Sweat and Tears kan dela de stora arenorna tillsammans med populära pop- och rockband och Miles nya, oväntade och kontroversiella inriktning ger nu även honom tillträde till dessa scener. Innan hans fysiska och psykiska hälsa tvingar honom till en femårig passivitet har han utvecklat en ny stil där han kraftfullt leder elektrifierade band i en musik som spelar en funkinfluerad improvisationsmusik. Det inte är speciellt tillrättalagt eller lättköpt men musikens vitalitet når en ny stor publik samtidigt som den skrämmer bort många av hans tidigare jazzfans. Återkomsten på 90-talet föregås av en mediahype där han till en början knappast motsvarar förväntningarna. Han kommer dock att bli en internationellt efterfrågad artist med en karriär som kan jämföras med popkulturens berömdheter.


EGBA:
Ulf Adåker - trumpet
Ulf Andersson - saxofon
Stefan Blomquist - keyboards
Max Schultz - elgitarr
Micke Berglund - elbas
Åke Eriksson - trummor
Rafael Sida - percussion

Foto: Christer Landergren / Svenskt Visarkiv


PUBLICERAD: 20170202


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 16/5 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner