The Music of Miles

 

Del 3: The Second Legendary Quintet & New Thing


Fasching presenterar en kombinerad seminarie- & konsertserie i fyra delar om Miles Davis och hans musik med Ulf Adåker i spetsen. Ett inledande seminarie ger ett kronologiskt perspektiv på jazzen och Miles utveckling som musiker, kompositör och bandledare under olika epoker. Vid den efterföljande konserten spelas en repertoar från respektive period av musiker som finner Miles musik starkt inspirerande och aktuell. Seminarium 19.30 + konsert 20.00! 

När Coltrane går sin egen väg 1960 hamnar Miles en tid i ett musikaliskt vacum där han till och med står utan band en kort period. Efter en period där olika medspelare testas hittar han nya yngre musiker som uppenbarligen inspirerar honom och han formerar en kvintett som efterhand utvecklar en sofistikerad kollektiv improvisationskonst som tangerar decenniets Free Form-stil. Miles var nu ledare för en av jazzgenrens mest avancerade ensembler som till slut blev alltför exklusiv för den breda jazzpubliken. Detta skulle han dock tackla på ett mycket effektivt sätt vilket behandlas i seriens sista del.

Ulf Adåker - trumpet/flygelhorn
Krister Andersson - tenorsaxofon
Daniel Tilling - piano
Filip Augustsson - bas
Rasmus Blixt - trummor
+ kvällens gäst: Elisabeth Kontomanou - sångFoto: Christer Landergren / Svenskt Visarkiv


PUBLICERAD: 20170202


Tisdag 25/4 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 19:30
Pris: 220/170/85 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150