The Music of Miles

 

Del 1: Bop, Birth of the Cool & Hardbop


Fasching presenterar en kombinerad seminarie- & konsertserie i fyra delar om Miles Davis och hans musik med Ulf Adåker i spetsen. Ett inledande seminarie ger ett kronologiskt perspektiv på jazzen och Miles utveckling som musiker, kompositör och bandledare under olika epoker. Vid den efterföljande konserten spelas en repertoar från respektive period av musiker som finner Miles musik starkt inspirerande och aktuell. Seminarium 19.30 + konsert 20.00!

18-årige Miles tar sig till New York och får en flygande start som medlem i The Charlie Parker Quintet. Han gör sin första platta i eget namn och är huvudmannen i bandet vars musik blev känd som The Birth of the Cool - en ensemble som under kommande decennium fick avgörande betydelse för jazzens utveckling. Under 50-talets första år är Miles också en av de första som etablerar den stil som kom att kallas Hard Bop. Han är under den här perioden upphovsman till en hel del musik som blivit del av jazzens standardrepertoar. Seminariedelen handlar om Miles person och musik och under konserten kommer många av hans kompositioner och typexempel på hans övriga repertoar att framföras.

Ulf Adåker - trumpet/flygelhorn
Amanda Sedgwick - altsaxofon
Krister Andersson - tenorsaxofon
Daniel Tilling - piano
Filip Augustsson - bas
Rasmus Blixt - trummor

Foto: Christer Landergren / Svenskt Visarkiv


PUBLICERAD: 20170202


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 28/2 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150