The Master Musicians of Jajouka

Sufisk transmusik från Marocko som influerat en lång rad jazz- och rockartister.

Beatpoeten och författaren William S Burroughs kallade The Master Musicians of Jajouka för ett fyratusenårigt rockband. Och nog förstår man att Burroughs var intresserad av detta sinnesutvidgande kollektiv från Marocko. Deras musik är som gjord för transtillstånd och utflykter både i psyket och i kosmos. Deras musik kanske inte är rock’n’roll i ordets rätta bemärkelse. Men, deras intrikata rytmer och intensiva repetitioner har influerat rocken. Rolling Stones-medlemmen Brian Jones var ett av de första av många fans från västerländsk populärmusik. Ornette Coleman, Bill Laswell och Talvin Singh är andra som samarbetat med detta musikkollektiv.

Namnet kommer från byn Jajouka, belägen vid foten av Rifbergen i norra Marocko. Här har det musikaliska arvet förts vidare från far till son i en lång tradition som kanske inte går så långt tillbaka som 4000 år (Burroughs var inte rädd för att dra till med en lögn), men som åtminstone är flera hundra år gammal. Idag leds orkestern av Bachir Attar och uttrycket förblir traditionellt. Det handlar fortfarande om traditionell marockansk folkmusik med religiösa inslag: sufisk transmusik som för människan närmare gud.

Bachir Attar - bandledare, rhaita, gimbri, flöjt
Mustapha Attar - rhaita, flöjt
Abdeslam el Moudene - rhaita, flöjt
Ahmed El Baloutti - rhaita, flöljt
Ahmed Bahkat - fiol, slagverk
Abdellah Bokhzar - slagverk
Mohamed el Attar - slagverk


PUBLICERAD: 20190115
Söndag 12/5 2019

VI ÖPPNAR: 19:00
På scen ca: 20:00
Pris: 250 kr + serviceavgifter
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150