The Dayna Stephens Group

Feat. Aaron Parks, Joe Sanders & Greg Hutchinson

 

Efter att en av hans fastrar donerat sin ena njure kunde den då svårt sjuke Dayna Stephens liv räddas. Sin enorma tacksamhet – mot fastern, livet och musiken – uttrycker han fint på senaste soloalbumet Gratitude (2017). Detta sjunde album är Stephens kanske lugnaste och mest harmoniskt eftertänksamma. Men det är också hans starkaste. Denne saxofonist och kompositör har mognat.

Det märks också i hans relativt nya konstellation The Dayna Stephens Group där han står för huvuddelen av materialet, även om Aaron Parks också bidrar med en rad kompositioner. Tillsammans omfamnar bandet både akustiska och elektroniska texturer samtidigt som de raderar genregränser. Allt för att lyssnaren ska få en unik och intensiv jazzupplevelse.

Som saxofonist har Dayna Stephens också vuxit. Nyligen rankades han som nummer två i kategorin Rising Star – Tenor Sax i ansedda Downbeat Critics Poll. Hans kraftfulla sound och högklassiga solon gör honom till en vass solist. Samtidigt är han en slipad bandledare som tillsammans med övriga musiker ser till att alltid tänka på helheten.

 

Dayna Stephens - saxofoner/syntar 
Aaron Parks - piano
Joe Sanders - bas
Greg Hutchinson - trummor


PUBLICERAD: 20171110
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Måndag 12/2 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150