The Bad Plus

Det har gått arton år sedan starten hemma i Minneapolis. Då var det Reid Anderson på bas, Dave King på trummor och Ethan Iverson på piano. Förra året byttes Iverson ut – mot pianisten Orrin Evans. Men den demokratiska grundtanken är densamma. Denna trio har ingen bandledare. Eller som Dave King själv uttryckte saken: ”there is no leader, there is only the music”. Tanken bakom denna filosofi är att om de alla har lika stort ansvar spelar de tre medlemmarna så bra de bara kan. Och spela bra – det kan de!

The Bad Plus musik drivs framåt av rytmsektionens tajta spel. Mot detta kontrasterar lekfulla piano- och syntslingor. Denna trios version av jazz innebär ständiga lån och referenser till tidigare jazz, men också till rock, electronica och klassisk musik. Att de under sin karriär spelat in covers av artister som The Aphex Twin, Pink Floyd, Ornette Coleman, Pixies och Black Sabbath säger en hel del. Under hela 00- och 10-talet har The Bad Plus bidragit stort till att utveckla den internationella jazzscenen – och de fortsätter göra det på det sätt de själva kan: som en demokratisk enhet.

Reid Anderson - kontrabas
Orrin Evans - piano
Dave King - trummor


PUBLICERAD: 20180516


Fredag 19/10 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 320/270/170 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150