Terri Lyne Carrington Quartet

 

Trefaldiga Grammyvinnaren blandar jazz, indierock, R&B med fri improvisation och stor scenvana.

Redan som tioåring – för fyrtio år sedan – debuterade Terri Lyne Carrington som professionell trummis. Sedan dess har hon hunnit med att bli hyllad av kritiker och älskad av en stor internationell publik. Hon har tagit emot priser och samarbetat med några av de riktigt stora inom jazzen, som exempelvis Herbie Hancock, Wayne Shorter och Cassandra Wilson.

Hennes förmåga att ständigt ta jazzen framåt är omtalad och hon gör det genom att eklektiskt blanda traditionell jazz med influenser från indierock, R&B, funk och andra närliggande genrer. Hemma i USA är hon ett stort namn både som trummis, bandledare, kompositör och producent. Carrington rönte stor uppmärksamhet år 2015 när hon bjöd in Nancy Wilson och andra prominenta gäster till skivan The Mosaic Project: Love and Soul – som tog upp ämnen som rasism, frihet och multikulturalism.

Terri Lyne Carrington - trummor
Tineke Postma - saxofon
Helen Sung - piano
Josh Hari - bas


PUBLICERAD: 20170317
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 18/5 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150