Tanblues

Med klassiska blueselement, texter från gamla persiska poeter, sufi-musik och det traditionella instrumentet tanbur i fokus skapas en ny musikstil – Tanblues – som ska befästa sin plats på musikhimlen. Josette Bushell–Mingo, regissör, skådespelare och sångerska. Högaktuell med den hyllade succéföreställningen Nina – a story about me and Nina Simone. Hon har en lång framgångsrik karriär bakom sig och är nu prefekt för skådespeleri och mim på Stockholms dramatiska högskola. Tahmoures Pournazeri är en av Irans mest framstående kompositörer och en av grundarna till den moderna iranska musikstilen. Tillsammans ska de erövra bluesvärlden med en ny stil. Detta är ett möte mellan två världar, två religioner, två kontinenter, två musikstilar och framförallt två framstående och högaktuella artister.

Josette Bushell Mingo - sång

Tahmoures Pournazeri - tanbur

Arin Keshishi - bas

Mrque Gilmore - trummor

Konserten görs i samarbete med Riksteatern.

Förband: Aminah Al Fakir

Aminah Al Fakir är kanske mest känd för sin roll  som storasyster Mahin i filmen Vingar av glas,  men har också medverkat i musikalen Kristina från Duvemåla och i komediserien Vårdgården. Nu skivdebuterar hon med ”Train to  all our dreams”, inspirerat av artister som Joni  Mitchell, Joan Baez och annan fantastisk musik  från 60- och 70-talet.


PUBLICERAD: 20181026


Fredag 7/12 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 250/200 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150