Susana Baca

 

Med poetiskt låtmaterial, stark röst och en divalik uppenbarelse är Susana Baca inte bara en exceptionell sångerska – hon är också en ambassadör för den peruanska musiken.

Under flera decennier har Susana Baca som sångerska representerat hemlandet Peru internationellt. Hon föddes i ett fattigt område i utkanten i Lima, men har gjort en lysande karriär och turnerar idag jorden runt med sina starka, afro-peruanska sånger. Under en tid var hon faktiskt också kulturminister i den peruanska regeringen!

Susana Baca har en slags avslappnad och undertryckt elegans när hon framför sina låtar – som hämtar element från stilar som son, cumbia, plena och son-jarocho. Sin egen stil kallar hon afro-peruansk. Den hämtar harmonier och melodier från det traditionellt peruanska, men adderar rytmer utifrån. Sammantaget handlar det om djupt suggestiv och stark musik. Susana Baca ger ut sina skivor på bolaget Luaka Bop som drivs av Talking Heads forne sångare David Byrne.

 

Susana Baca - sång
Hugo Bravo - percussion
Oscar Huaranga - bas
Hector Purizaga - piano


PUBLICERAD: 20180109
Fredag 18/5 2018

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 390/340/250 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet