Stockholm Jazz Orchestra

SJO firade förra året 30 år som orkester med att ge ut CDn ”Today”. En CD som fått lysande recensioner och som presenterar musik av bandets medlemmar.

Efter skivsläppet i juni 2015 gjorde bandet en turné till Sydafrika. Under de 30 år som bandet existerat har turnéer och konserter gjorts i Argentina, Uruguay, USA, Mexico, Sydafrika, England, Schweiz , Irland, Danmark, Norge, Finland samt förstås i Sverige. Allt med stöd av Statens Kulturråd och på senare år också med Brian Meese som sponsor. Planer finns på turnéer i Japan och Kanada kommande år.

En lång rad av Sveriges främsta jazzmusiker har spelat eller spelar i bandet, allt under ledning av Fredrik Norén som fungerar som musikalisk ledare. I princip alla i SJO verkar som jazzmusiker på heltid och har egna grupper som haft och har stora framgångar.

SJO spelar modern storbandsjazz rotad i traditionen med ensemblespel i den högre skolan och stort  utrymme för improvisationer.

Fredrik Norén, Karl Olandersson, Tobias Wiklund, Magnus Broo - trumpeter
Kasperi Sarikoski, Bertil Strandberg, Urban Wiborg, Anders Wiborg - tromboner
Johan Christoffersson, Fredrik Kronkvist, Karl-Martin Almqvist, Andreas Gidlund, Fredrik Lindborg - saxofoner
Jukkis Uotila - trummor, Martin Sjöstedt - kontrabas, Daniel Tilling - piano


PUBLICERAD: 20160602
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 29/9 2016
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150