Yazz Ahmed

Hon har samarbetat med dublegenden Max Romeo och indieikonerna Radiohead. Hennes album La Saboteuse har tagit emot pris efter pris – och nu kommer hon till Stockholm Jazz Festival: jazzens förnyare Yazz Ahmed!

Biografi spelar inte alltid stor roll när det handlar om musik. Men i stjärnskottet Yazz Ahmeds fall gör det faktiskt det. Hennes pappa kommer från Bahrain och Yazz bodde där som barn. Hennes mamma är brittiska och när Yazz var nio flyttade familjen till London. Och hade det inte varit för detta biografiska faktum kanske hon aldrig utforskat den musikaliska skärningspunkten mellan dessa båda geografiska platser så ingående som hon gjort på albumet La Saboteuse.

Skivan är en uppdatering av jazzen – ett sökande uttryck som blandar orientaliska och västerländska traditioner och som ständigt är utforskande, ja, snudd på kosmisk. Det går att hitta jämförelsepunkter med vår egen Goran Kajfes eller amerikanska Kamasi Washington. Fast allra enklast är det att konstatera att Yazz Ahmed står för något nytt – och att hon är briljant.

 

Yazz Ahmed – trumpet
Ralph Wyld – vibrafon
David Manington – bas
Martin France – trummor

 


PUBLICERAD: 20180430


Torsdag 18/10 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 290/240 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Faschings Vänner 280x150