Stockholm Jazz Festival: Roy Hargrove Quintet

 
 
Trumpetaren Roy Hargrove upptäcktes vid ung ålder av en viss Wynton Marsalis – som då hälsade på i Hargroves skola. Sedan dess har mycket hänt. Roy Hargrove har som få andra i sin generation (han är född 1969) kombinerat hyllningar från jazzkritikerna med ett brett genomslag även inom andra genrer som pop, hiphop och funk. Hans trumpet har bland annat hörts på skivor med Erykah Badu och D’Angelo.
 
Men visst har han också samarbetat med nyss nämnde Wynton Marsalis – och andra jazzlegender som Herbie Hancock. Tillsammans med Hancock och Michael Brecker tog Hargrove emot en Grammy för projektet Directions in Music.
 
Roy Hargrove räknas som en av samtidens mest intressanta trumpetare med sitt oemotståndligt souliga och briljanta spel. Till Stockholm Jazz Festival kommer han med sin kvintett för en konsert fylld av klassisk jazz med swing.
 
Roy Hargrove – trumpet/flygelhorn
Justin Robinson – altsax
Sullivan Fortner – piano
Ameen Saleem – bas
Quincy Phillips - trummor
 


PUBLICERAD: 20170530
Onsdag 11/10 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 400/350/200 kr
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

SJF