Stockholm Jazz Festival: Roy Hargrove Quintet

 
 
Trumpetaren Roy Hargrove upptäcktes vid ung ålder av en viss Wynton Marsalis – som då hälsade på i Hargroves skola. Sedan dess har mycket hänt. Roy Hargrove har som få andra i sin generation (han är född 1969) kombinerat hyllningar från jazzkritikerna med ett brett genomslag även inom andra genrer som pop, hiphop och funk. Hans trumpet har bland annat hörts på skivor med Erykah Badu och D’Angelo.
 
Men visst har han också samarbetat med nyss nämnde Wynton Marsalis – och andra jazzlegender som Herbie Hancock. Tillsammans med Hancock och Michael Brecker tog Hargrove emot en Grammy för projektet Directions in Music.
 
Roy Hargrove räknas som en av samtidens mest intressanta trumpetare med sitt oemotståndligt souliga och briljanta spel. Till Stockholm Jazz Festival kommer han med sin kvintett för en konsert fylld av klassisk jazz med swing.
 
Roy Hargrove – trumpet/flygelhorn
Justin Robinson – altsax
Sullivan Fortner – piano
Ameen Saleem – bas
Quincy Phillips - trummor
 


PUBLICERAD: 20170530
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 11/10 2017
UTSÅLT

Du vill jättegärna gå på konsert, men det är utsålt. Vad göra? Jo, det bra att "efterlysa” biljetter, exempelvis på Facebook - via Faschings officiella Facebooksida. Har du tur finns det någon som har en biljett över och vill sälja den till dig.

På resale.tickster.com kan ni avsluta affären på ett säkert sätt.

www.facebook.com/jazzclubfasching